Užitočný

Pred / Po: Moderná a mestská terasa v súlade s dobami

Pred / Po: Moderná a mestská terasa v súlade s dobami

Tento dlhý balkón v tvare L, ktorý sa nachádza v prvom poschodí parížskej budovy z roku 1994, postrádal charakter a konzistenciu. Aby sa tento priestor rozvinul, čo najlepšie využil a uspokojil dopyt majiteľov, ktorí chceli trendy scénu, Balcoon tím zložený z Thierry Halgand, jej zakladateľa a Marie Michel, DPLG landscaper, n nemal na výber, aby vyhovel obmedzeniam tohto dlhého a úzkeho miesta, typického pre moderné budovy. Účel: zariadiť túto terasu vytvorením efektu zvnútra von, na jednej strane s obývacou izbou a jedálňou, ošetreným v atmosfére japonskej záhrady a na druhej strane relaxačným kútikom, ktorý prijíma kódy francúzskej záhrady. Objav na obrázkoch! oblasť: 31 m² rozpočet: 29 000 EUR (okrem nábytku)

Terasa typická pre moderné budovy


pred: Na tejto úzkej, vnútrozemskej terase so superpozíciou balkónov orientovaných na juh a západ, ktoré boli chránené pred najsilnejšími vetrami, začali majitelia prevziať oblasť s rastlinami: pistácie, fosfor, japonský javor, biela hortenzia. , abélia, céanothe, pieris, jazmín, eucherières, drieň a fotinie, usporiadané náhodne a nepokojne. Táto konfigurácia a estetické rozhodnutia majiteľov však neumožnili využiť túto ďalšiu miestnosť s jej výnimočnou orientáciou. Milovníci záhrady rastlín, Bercyho a Alberta Kahna chceli farbu a snívali o rôznych atmosférach, kde mohli prijímať svojich priateľov a relaxovať.

Japonská atmosféra pre tento salónik a jedálenský kút


after:Na zemi sa staré vyblednuté dlaždice obchodovali za antracitové kompozitné drevo. Dnes dáva priestoru moderný a mestský rozmer. Terasa na východnej strane bola transformovaná do obývacej izby a jedálne s japonskými vplyvmi, aby sa čo najlepšie využilo slnečné dni. Na tento účel sa Balcoon tím rozhodol vytvoriť „rieku kamienkov“ prechádzajúcu japonskými schodmi v bridlicovom stĺpci, ktorá mala izolovať miestnosť od jedálne. Rovnako bol nainštalovaný rybník s vodnými rastlinami. Zalievanie neexistuje, Marie Michel a Thierry Halgand si predstavovali veľmi diskrétnu automatickú zalievaciu sieť. Dnes je jedálenský kút chránený vznešenou kovovou pergolou s nepremokavou plachtou. To vám umožní ideálnu ochranu pred ľahkým vetrom. Z dekoratívnej strany bolo na zábradlie nainštalované polyetylénové sito zdobené motívmi popínavej rastliny, druhá v tyčinke zo sklenených vlákien a červené, biele a čierne nádoby rôznych veľkostí. Prinesú ázijskému a exotickému dotyku priestor.

Relaxačná oblasť inšpirovaná umením topiary


after: Na druhej strane, pred spálňou, relaxačný kútik teraz preberá kódy francúzskej záhrady. Atmosféra rastlín je klasická a inšpirovaná umením topiary. Zrub a vavrín sú vyrezávané do podoby sochy, čím ponúkajú krajinám skutočný pohľad. Usporiadanie bielych, červených a čiernych kontajnerov organizuje priestory rovnako, ako ich zdobia. Boli vybrané tri materiály: antracitový šedý vláknitý cement, ktorý sa dokonale zmieša so zemou, červený a biely lakovaný polyetylén, na rozdiel od neho a mikro-otryskaná nehrdzavejúca oceľ; čo zvyšuje modernosť a prináša prehľadnosť priestoru. Na zakrytie okoloidúcich boli umiestnené tri stĺpce na stĺpce. A na optimalizáciu súkromia boli nainštalované palice. Dnes skrývajú deliace steny skla.
Thierry Halgand a Marie Michel, Balcoon