Komentáre

Pred / po: Vytvorte zatienený vonkajší priestor

Pred / po: Vytvorte zatienený vonkajší priestor

Nie vždy je ľahké si užiť záhradu v lete, keď teplota stúpa príliš vysoko a slnečné lúče sú agresívne. To je prípad tohto pekného vidieckeho domu, ktorého záhrada nemá zatienený priestor: majitelia, ktorí si želajú prehodnotiť svoje rozloženie v celom rozsahu, vyzvali externú agentúru pre dizajn Slowgarden, aby si predstavila priestor chránený pred slnko, venované relaxácii a jedlu. Za pár týždňov bola vytvorená ďalšia „miestnosť“, veľká pergola na mieru: teraz víta rodinu a priateľov za radostné a príjemné chvíle zdieľania!

Znovu usporiadajte záhradu z A na Z


pred : záhrada je ponechaná takmer vo voľnej prírode, pričom rastliny rastú anarchicky. Okrem peknej kamennej steny, ktorá oddeľuje záhradnú stranu od bazénu, neboli vykonané žiadne zmeny. Celá je zmätená a nemá úžitok z tieňovaného priestoru nevyhnutného pre vonkajšie stolovanie.
po : Majitelia chcú dať dušu tejto veľkej záhrade priľahlej k ich domu. Po predložení rôznych želaní architektom agentúry Slowgarden navrhujú inštaláciu drevenej pergoly, ktorá vymedzí jedálenský kút. Táto veľká vonkajšia jedáleň je určená pre veľké stoly, ktoré majitelia milujú, ale aj pre relaxačné popoludnie venované čítaniu a odpočinku.

Práca šitá na mieru


Konštrukčná kancelária Slowgarden, špecializujúca sa na exteriérové ​​vybavenie, si plne uvedomuje obmedzenia spojené s nepravidelným terénom a vie, ako čo najlepšie využiť existujúce prostredie, či už prírodné alebo postavené. Architekti agentúry Marseille sa preto rozhodli použiť steny obklopujúce záhradu na vymedzenie základov drevenej terasy. Tá je umiestnená mierne na výšku, aby mohla voda bez prekážok pri daždi evakuovať. Terasa je previsnutá veľkým béžovým plátnom usporiadaným v rozložených radoch a je chránená pred slnečnými lúčmi a zostáva otvorená do záhrady. Stromy priľahlé k stenám sa udržiavajú, aby zosilnili tieň nad pergolou a pomohli šíriť sviežu a rastlinnú atmosféru.

Prispôsobte nábytok existujúcemu prostrediu



Všetky nábytkové prvky boli vyrobené agentúrou podľa prianí majiteľov. Chceli, aby sa cez víkendy a sviatky konal veľký stôl na ubytovanie rodiny a priateľov. Súprava stolík / lavica bola navrhnutá úplne v dreve a zdá sa, že stúpa zo zeme akoby magicky. Tento nádherný jedálenský kút - s kapacitou až pre 12 hostí - je doplnený slamymi suspenziami, ktoré dodávajú pergole veľmi prirodzený nádych. Zenový štýl je doplnený zaveseným lôžkom, ktoré pozýva na zdriemnutie, ktorého matrac bol špeciálne navrhnutý tak, aby vydržal počasie a zostal mimo celý rok.

Priateľský priestor uprostred sviežej zelene


Záhrada je teraz štruktúrovaná a poskytuje majiteľom skutočné zatienené miesto prispievajúce k relaxácii. Jeho strategická poloha medzi domom a bazénom umožňuje obyvateľom prístrešie kedykoľvek počas dňa a užívať si záhradu 100%! Slowgarden