Informácie

Pred / Po: Transformácia spálne a kúpeľne do veľkej kúpeľne

Pred / Po: Transformácia spálne a kúpeľne do veľkej kúpeľne

Apartmány v štýle Haussmann majú zvláštnosť v tom, že prezentujú určité miestnosti v rade, čo je konfigurácia, ktorá sa dnes neocenila. Dvere sa hromadí, nútia jednotlivcov žonglovať s dizajnom interiéru! V tomto veľkom byte, ktorý sa nachádza na avenue Carnot v Paríži, chceli vlastníci kompletne zrevidovať rozloženie priestorov a transformovať tieto dve priľahlé izby na prekrásny hlavný apartmán. Vyzvali architektonickú agentúru Texier & Soulas, aby prepracovali miestnosti, vykonali technické úpravy a oživili veľkú kúpeľňu so súčasným vzhľadom! Vysvetlenie obrázkov.

Prehodnotenie smeru premávky

pred : Keď si tento krásny haussmannovský apartmán kúpia noví majitelia, okamžite vyzvú architektov agentúry Texier & Soulas, aby ho prerobili. Ubytovanie skutočne zostalo v šťave už mnoho rokov a zaslúži si skutočný facelift! Usporiadanie miestností a zastaralý štýl úplne nezodpovedajú vkusu páru: manželský pár chce jasnejšie životné prostredie spojené s prepracovanou a modernou výzdobou. Hlavný problém spočíva v konfigurácii priľahlých miestností a priľahlých kúpeľní, ktoré sú nepraktické každý deň. Pár by chcel zmeniť usporiadanie priestorov tak, aby sa jedna zo spální zmenila na veľkú kúpeľňu. Mohol by tak mať úžitok zo súkromného toaletného priestoru omnoho príjemnejšie ako maličká existujúca kúpeľňa, tmavá a zle menovaná ... Vďaka malému umývadlu a zastaralému bidetu nie je v skutočnosti použiteľná tak ako je. Sophie Texier a Emilie Soulas, dvaja architekti zodpovední za projekt, najprv preskúmajú rôzne možnosti, ktoré ponúka usporiadanie priestorov, a potom sa rozhodnú pre odstránenie kúpeľne. Zaklopaním priečky, ktorá ho oddeľuje od spálne, architekti vytvoria krásny povrch, ktorý sa zmení na kúpeľňu veľkorysých rozmerov. Priľahlá spálňa bude jednoducho vymaľovaná a pár sa bude môcť bez problémov pohybovať z jednej miestnosti do druhej.
po : Po niekoľkých týždňoch práce výsledok presahuje očakávania majiteľov: teraz majú svetlú a modernú kúpeľňu, oveľa priestrannejšiu, ako pôvodne plánovali. Z praktických dôvodov sú dve dvere, ktoré rámujú starý komín, zatvorené. Táto zmena umožňuje architektom využiť celú dĺžku novej steny na vytvorenie krásnej súpravy venovanej toaletám a úložným priestorom. Oproti tomuto ostrovu je teraz veľká vstupná sprcha a rovná vaňa v rozmeroch XXL. Prevádzka sa teraz uskutočňuje pozdĺžne, s jediným vchodom na vstup a výstup z miestnosti (namiesto troch predtým). Architekti vsádzajú na jednoduchosť, aby bol interiér viac funkčný.

Prineste svetlo

pred : Kúpeľňa je v spodnej časti jednej z dvoch spální, otvorená vonku cez sklo z matného skla, ktoré sotva umožňuje prirodzené svetlo. Vnútri bývalí majitelia nainštalovali malý umývadlo a bidet, ktoré nespĺňajú potreby aktívneho mladého páru! Tento posledný sen o praktickom a svetlom toaletnom priestore.
po : Sophie Texier a Emilie Soulas sa rozhodli transformovať spálňu a malú kúpeľňu úplne na veľkú kúpeľňu. Rámy okien, úplne opotrebované časom, sa menia; steny teraz majú krásny šedobiely odtieň, ktorý odráža vonkajšie svetlo a zvyšuje priehľadnosť miestnosti. V kombinácii s blond drevom skrinky dáva novej kúpeľni jemnú a osviežujúcu atmosféru. Stále pri tomto hľadaní jasu sa na zadnú stenu umiestnenú oproti oknám umiestni povlak s dúhovými efektmi: tento veľmi moderný materiál dodáva dekorácii reliéf, pričom pôsobí dojmom mikror zrkadiel odrážajúcich svetlo. Steny sprchy sú priehľadné a tiež umožňujú cirkuláciu vonkajšieho svetla ... Nová kúpeľňa si teraz plní svoje sľuby a navrhuje krásne chvíle relaxácie!
Viac informácií na www.texier-soulas.fr