Užitočný

Pred / Po: Transformujte spálňu do svetlej a dizajnovej kúpeľne

Pred / Po: Transformujte spálňu do svetlej a dizajnovej kúpeľne

Byty postavené na začiatku 20. storočia majú osobitosť, že uprednostňujú obývačky (obývacia izba, jedáleň, spálne, atď.) Na úkor kuchyne a kúpeľne. Samostatný toaletný priestor, ako ho poznáme dnes, je nedávnym vynálezom, ktorý nevyzerá ako kúpeľne minulosti. V tomto krásnom byte v parížskej štvrti Monceau sa bývalí majitelia rozhodli ponechať svoju starú kúpeľňu, malú a málo funkčnú. Keď je byt kúpil mladý pár, druhý sa okamžite rozhodne postaviť krásnu kúpeľňu, svetlý, dobre premyslený a dostatočne priestranný, aby sa v pohode pohyboval. Stránka je zverená agentúre Texier & Soulas, ktorá v priebehu niekoľkých týždňov realizuje vynikajúcu kúpeľňu osvetlenú svetlom.

Zaoberanie sa technickými obmedzeniami

pred : Keď Sophie Texier a Emilie Soulas prvýkrát navštívia tento veľký apartmán v haussmannovskom štýle, rýchlo si uvedomia, že sa už roky nič nezmenilo: elektrina, konfigurácia izieb, ako aj výzdoba zostali zmrazené v čas. Noví majitelia chcú veľkú rodinnú kúpeľňu, v ktorej si môžu oddýchnuť všetci. Súčasný toaletný priestor je v skutočnosti veľmi malý a málo funkčný. Po dôkladnej štúdii tohto miesta sa dvaja návrhári interiérov rozhodli vymazať jednu zo spální, ktorú manželia nevyužili, aby ju premenili na kúpeľňu. Existuje veľa technických obmedzení, pretože musíte vytvoriť vodovodné spojenia bez toho, aby ste skreslili pôvodné architektonické prvky! Zakladatelia agentúry Texier & Soulas sa tiež rozhodnú zmeniť prístupy vedúce k tomuto novému toaletnému priestoru: príliš veľa dverí, dve mladé ženy sa rozhodnú pre odsúdenie dvoch z nich, aby sa uľahčil budúci vývoj. miestnosti.
po : Po ukončení práce sú vykonané významné zmeny! Sophie Texier a Emilie Soulas dosiahli vynikajúci technický výkon premenou tejto staromódnej izby na nádhernú modernú a svetlú kúpeľňu. Izba úplne opakuje štýl Haussmanna tým, že zobrazuje svieži a veľmi rafinovaný štýl: vodné steny sa harmonicky spájajú so svetlým drevom skriniek, ako aj s bielymi dlaždicami umiestnenými na podlahe. Po dohode s majiteľmi si architekti zvolia na stenách dúhovú mozaiku, ktorá má tú výhodu, že odráža vonkajšie svetlo a prináša do miestnosti sviežosť. Tá je teraz zložená z veľkorysého rovného kúpeľa, sprchovacej kabíny uzavretej sklenenými dverami, ako aj dvojitého umývadla orámovaného dvoma radmi skríň. Všetky úložné jednotky boli navrhnuté bez úchytiek kvôli estetike a diskrétnosti. Skrinky umiestnené vo výške tváre sú vybavené zrkadlami a prekrývajú ho viaceré dizajnérske svietniky. Architekti sa pýšili jednoduchými líniami a ušľachtilosťou materiálov: nová kúpeľňa je zen, zatiaľ čo je praktická ... stávka je dosť úspešná!

Viac informácií na www.texier-soulas.fr