Ostatné

Pred / Po: Odváženie farby vonku

Pred / Po: Odváženie farby vonku

V dome sa často prehliada výzdoba exteriérov: ľudia, ktorí záhradu investujú iba v letnej sezóne, nie vždy vidia zmysel rozvoja svojich exteriérov udržateľným spôsobom. Tento dodatočný priestor je však skutočným obchodom! Umožní vám relaxovať, obedovať, čítať alebo odpočívať, zatiaľ čo sa teší horúčava leta ... Dizajn vonkajších priestorov je špecialitou Slowgarden: založila Claire Delahaye, dizajnérska kancelária Marseille. projekty umožňujúce čo najlepšie využitie vonkajších priestorov pri hraní s ich obmedzeniami. Vegetácia a dekorácia majú spoločné svetlo, pretože nám ukazuje vynikajúca realizácia v vitamínových farbách.

Prineste pep a farbu

pred : Keď krajinári Slowgarden objavia prvýkrát túto malú záhradu v štvrti medzi plážami a mestami, všimnú si, že trpeli niekoľkými rokmi opustenia. Steny a dlaždice na podlahe sú špinavé a starnúce: majitelia sústredili svoje úsilie na celú vysadenú plochu a terasu nechali v zlom stave. Ten však má mnoho výhod, ktoré si zaslúžia byť zdôraznené! Jeho povrch je malý, ale veľmi funkčný a ponecháva priestor pre mnoho možností metamorfózy. Majitelia si želajú prispôsobiť si svoj vonkajší priestor a obnoviť svoj oblázok: po niekoľkých stretnutiach v Slowgarden sa rozhodnú pre renováciu vrátane rozšírenia terasy, modernizácie priestorov a výmeny vonkajšieho nábytku.
po : Po niekoľkých týždňoch práce sú vykonané zmeny pozoruhodné! Claire Delahaye a jej tím kompletne zmodernizovali túto malú záhradu tým, že jej dodali osobnosť, ktorú jej chýbala. Po dohode s majiteľmi si krajinári zvolili krásny fialový odtieň na stenách: táto úžasná a výbušná farba rozmazáva zvyčajné kódy záhrady a vytvára efekt „zvnútra von“. Majitelia si teraz môžu vychutnať svoju terasu ako skutočnú obývaciu izbu: jedáleň: s letnou obývacou časťou a krásnym priemyselne inšpirovaným stolom má táto „extra miestnosť“ to, čo potrebuje! Pokiaľ ide o materiály, v centre pozornosti je drevo. Čepele z exotického dreva nahradili staré opotrebované dlaždice a teraz rozširujú jedálenský kút o niekoľko metrov štvorcových. Tieto rovnaké čepele nájdeme nad starou murárskou fontánou, chytro odklonenou do vonkajšej pohovky.


Podrobnosti preskúmania

pred : Výzdoba bola zanedbaná majiteľmi, ktorí nemali čas ani nápady na vytvorenie pohodlného vonkajšieho priestoru. Ich malá terasa má veľký potenciál, avšak s mnohými prvkami, ktoré sa krajinní dizajnéri budú môcť odkloniť od Slowgarden. V záujme hospodárstva sa plánuje čo najviac opätovne využívať existujúce budovy a nábytok. Niektoré časti terasy, napríklad opotrebovaný tieň alebo kamenné hranice, sa však odstránia. Slúžia budúcej dekorácii, ktorá sa zameria na farbu a štýl „kabinetu kuriozít“.
po : Uskutočnilo sa veľa zmien s cieľom obnoviť štýl a osobnosť tejto malej mestskej záhrady. Claire Delahaye si ponechala starý krk nástennej fontány s pôvodnou formou cheruba a použila ju ako východiskový bod na vytvorenie steny s bohémskym duchom. Táto fialová stena, rovnako ako umelecky zostavený obraz, obsahuje mnoho dekoratívnych prvkov, ktoré sú pre majiteľov milé: podkova, koše, zrkadlá a malé dekorácie stien, ktoré vytvárajú úžasnú kabinet zaujímavostí! Zakladateľ Slowgarden tiež myslel na pohodlie majiteľov inštaláciou vonkajšej sprchy s duchom Zen: zložený zo sprchovej vaničky a dreveného stĺpa, obklopený čiernymi japonskými kamienkami, umožní párom a ich hosťom ochladiť sa v horúcom popoludní Marseille! Celkový rozpočet: 15 000 EUR Viac informácií na www.slowgarden.fr