Užitočný

Pred / Po: Odložená spálňa v 28 m2 štúdiu

Pred / Po: Odložená spálňa v 28 m2 štúdiu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Páčia sa nám táto hangáre, skutočný kokon s modernými líniami, ktoré si predstavil architekt Cyril Rheims. V tomto ateliéri s rozlohou 28 m2 sa parížsky dekoratér odvážil staviť na integráciu levitujúcej kocky, aby sa tam majiteľ cítil ako v hniezde. Jeho vôľa bola jasná, posadený spánok ... zatiaľ čo zostal pripojený k zvyšku bytu! Odhaľujeme vám dnes v zákulisí atypického projektu realizovaného pánom majstra.

Kondenzačná miestnosť


pred : Keď architekt Cyril Rheims objaví tento byt 28 m2 prvýkrát, všetko musí byť prehodnotené z hľadiska dekorácie: obývacia izba bola ponechaná vo vlastnej šťave a má opotrebované parketové podlahy, nevzhľadný krb a štiepané farby. Majiteľ objektu, mladý študent, chce spaciu časť oddelenú od obývacej izby. Cyril Rheims začal skúmať rôzne možnosti rozvoja, aby bol dostatočne veľký na to, aby sa súčasne zmestil do obývacej izby, kuchyne a spálne. Keď mladá žena vyvolá svoju túžbu po hniezde a „kokosovej“ spálni, riešenie sa zrazu stane zjavným: stačí oddeliť rôzne priestory pomocou visiacej kocky: odvážna stávka, ktorú nikdy nemal urobil predtým!

po : Cyril Rheims dokázala vzdorovať gravitačným zákonom tým, že si predstavila ďalšiu levitačnú miestnosť dokonale integrovanú so zvyškom pobytu. Jeho šikmé usporiadanie umožňuje zvýšiť objemy a zároveň podporuje cirkuláciu medzi kuchyňou, kúpeľňou, priestorom na posedenie a šatňou. Mladá žena môže spať v oddelenom priestore od zvyšku bytu a užívať si vonkajší výhľad! Ďalší problém vyvolaný konfiguráciou miesta: jeho tvar. Toto neobvyklé ubytovanie má zvláštnosť, že nemá paralelnú stenu, čo je prekážka, ktorú musel architekt zohľadniť pri prehodnocovaní priestorov. Tvar kocky preto prirodzene rešpektuje línie ateliéru, ktoré Cyril Rheims zvýraznila radom grafických políc. Tieto odrážajú viacnásobné otvory, ktoré sa dobrovoľne pridali do kocky: estetický spôsob vetrania priestoru spálne a zabránenie „masívnemu“ vzhľadu. Ďalší tip: výška kocky, úmyselne upravená tak, aby jej koniec mohol slúžiť ako stôl aj kancelária. Umiestnením stoličky tesne pod túto mladú ženu môže teraz využiť túto dvojitú funkciu starostlivo premyslená architektka!

Svetlo v kúpeľni


pred : Kúpeľňa, ktorá sa nachádza vo výklenku v byte, nemá klasickú obdĺžnikovú konfiguráciu. Jeho bizarné uhly, ktoré sa odrážajú vo zvyšku bytu, sa veľmi zle využívali. A výsledok? Veľa plytvania priestorom pre zle fungujúce životné prostredie. V miestnosti chýba aj svetlo a skladovanie, dve chyby, pre ktoré bude musieť Cyril Rheims nájsť riešenie. po : Architekt vedel, ako využiť výhody každého kúta miestnosti vďaka šitým na mieru. Na toaletnej ploche je teraz veľká sprcha, značkové umývadlo a množstvo úložných priestorov, ktoré majiteľ veľmi oceňuje! Cyril Rheims sa tiež rozhodol pre svetlík umiestnený v strede miestnosti, ktorý rozptyľuje nádherné prírodné svetlo v ktorúkoľvek dennú dobu. Pokiaľ ide o dekoráciu, vybral dlaždicu minerálneho aspektu, aby vyvážil prevládajúci súčasný štýl v kúpeľni.



Komentáre:

  1. Anna

    I consider, that you are not right. I can defend the position. Write to me in PM.

  2. Danton

    V tom je niečo a nápad je vynikajúci, podporujem ho.



Napíšte správu