Užitočný

Pred / po: byt Lyon s plochou 68 m²

Pred / po: byt Lyon s plochou 68 m²

Tento bytový dom, typický pre okres Croix Rousse v Lyone, bol kompletne zrekonštruovaný interiérovým dekoratérom Céline Bizetom a vytvoril tak ďalšiu miestnosť. Z zle usporiadaného T3 prechádzame na praktické a funkčné T4, kde je každý priestor dokonale ohraničený. V záujme tejto transformácie bol byt tiež kompletne zrekonštruovaný, aby získal svetlo a modernosť. Práce: - Trvanie: 3 mesiace - Suma: 40 000 EUR - Podlahová plocha: 68 m2 - Mezanín: 32 m2

Usporiadanie

pred: Výstup na schody vedie priamo do kancelárie, čo je povinný chodník, ktorý potom vedie do spálne pre hostí. Spálňa rodičov má vysoký strop, ktorý sa nepoužíva.



after: Mezanín je predĺžený a získaný priestor vyhovuje kancelárii. Už existujúci priestor v mezipatole je prepracovaný tak, aby vyhovoval spálni pre hostí a detskej izbe, ako aj prístavbe, v ktorej sa nachádza knižnica a poskytuje prístup do spální.

Mezanín

pred: Starý mezanín, čiastočne uzavretý obložením, nevyužil prirodzeného svetla z veľkých okien a dával celému staromódnemu vzhľadu. Nezaberal všetok možný priestor, pretože nebol rozšírený v izbe rodičov.

after: Mezanín bol kompletne reorganizovaný tak, aby vytvoril ďalšie dve izby: hosťovskú izbu a kanceláriu. Bola nainštalovaná dielenská strieška, ktorá priviedla svetlo do každej miestnosti a zatvorená časť bola prefarbená na bielo. Stena dielne premení byt tak, aby bol moderný a priemyselný.

Rodinná spálňa

pred: Skôr tma bola hlavná spálňa rozdelená na polovicu schodiskom do mezanínu. Výška stropu nebola optimalizovaná, pretože sa stratil priestor medzi schodiskom a oknom.
after: Spálňa bola prelakovaná dvoma farbami: jemnou čínskou modrou na stenách a bielou na drevo. Rozšírenie mezanínu a odstránenie schodiska umožnili využitie celej podlahovej plochy.

Obývacia izba

pred: Vďaka tmavým parketám a žltým stenám vyzerá obývacia izba aj napriek veľkosti okien tmavo. Usporiadanie pohoviek v kruhu okolo stola zmenšuje obehový priestor a priestor uzatvára.
after: Všetky parkety boli natreté bielou farbou, čím osvetľovali celý byt. Táto zmena tiež umožnila vyzdvihnúť vynikajúci francúzsky strop, ktorý sa spočiatku stratil uprostred príliš veľkého množstva rôznych druhov dreva. Tento biely priestor je prebudený tonickými a popovými farbami odklonených predmetov: plagát žandára svätého Tropeza, benzínová pumpa prepracovaná v baroch, šatňa pracovníkov prefarbená oranžovou farbou atď.

Izba pre hostí

pred: Hosťovská spálňa ťaží len veľmi málo zo svetla vychádzajúceho z obývacej izby a jej priestor je zle usporiadaný.
after: Starú spálňu pre hostí nahrádza detská izba, maľovaná v levanduľovej modrej farbe, zatiaľ čo spálňa pre hostí, ktorá je teraz prefarbená na bielo, má staré miesto v kancelárii. Mierne stráca svoju veľkosť, ale teraz má iba jednu funkciu a vďaka reorganizácii je to lepšie zariadený a príjemný priestor.

Kancelária

pred: Zle organizovaná kancelária slúži ako priechod medzi prízemím a mezanínom.
after: Kancelária má výhľad na byt a ťaží zo svetla zo štyroch okien. Sklenená strecha má výhľad na spálňu pre hostí, aby ju bolo možné vetrať. Biela maľovaná podlaha v meziposchodí vám umožňuje vizuálne zväčšiť priestor a poskytuje veľa svetla.

V kuchyni

pred: Kuchyňa, namalovaná červenou farbou, je veľmi tmavá a nevítaná.
after: Kuchyňa bola úplne natretá bielou farbou. Svetlý a priateľský, stáva sa opäť príjemným životným priestorom. Nábytok bol tiež zmenený na modernejšie modely. Nakoniec sme položili cementové dlaždice na podlahu, pripomínajúce vstupné dlaždice.