Tipy

Pred / po: Vytvorte úložný priestor v malom štúdiu

Pred / po: Vytvorte úložný priestor v malom štúdiu

Francúzsky architekt Cyril Rheims je známy svojím know-how v usporiadaní malých priestorov. Jeho platformy, modulárne úložisko a ultra minimalistické skrinky sa už osvedčili u mnohých jednotlivcov. Úspora priestoru, ktorá je jednou z hlavných výziev našej dekády, sa musia vlastníci štúdií a malých apartmánov teraz uchýliť k mnohým trikom, aby si upravili svoje osobné veci bez toho, aby zasahovali do životného priestoru. Z tohto hľadiska Nicolas, mladý mestský obyvateľ, vyzval Cyrila Rheimsa na obnovu svojho parížskeho štúdia. Vysvetlenie obrázkov.

Využívanie povrchu zeme


pred : Keď Nicolas získa 24 metrov štvorcových umiestnených v prízemí, usporiadanie priestoru nie je podľa jeho vkusu: v malej štúdii chýba svetlo, ale aj funkčnosť. Okrem týchto dvoch hlavných nedostatkov sa musia úplne prehodnotiť aj ďalšie aspekty: štýl bytu, ktorý úplne chýba, pretože ubytovacie zariadenie sa kupuje „vo vlastnej šťave“ a nedostatok úložného priestoru. Nicolas chce obytný priestor na hranici medzi hotelovou izbou a klasickým bytom, kde je možné každý objekt diskrétne uložiť. Vyzval preto architekta Cyrila Rheimsa, aby reorganizoval štúdio a priniesol mu súčasný nádych, ktorý mu chýbala.
po : Keď Cyril Rheims prekresľuje plány bývania, jeho cieľom je čo najlepšie využiť podlahovú plochu, aby v obytnom priestore získal cenné metre štvorcové. Rovnako ako japonské lofty preto eliminuje všetky ukladanie na stenu ich premiestnením na podlahu. Kľúč k tejto ruke? Dômyselná platforma, pod ktorou skrývajú početné skrinky rôznych veľkostí. Už žiadne kudrlinky, urobte cestu pre minimalizmus! Všetky steny sú zámerne ponechané holé, s výnimkou dvoch nástenných svetiel vybavených stmievačmi. Pokiaľ ide o nábytok, je to úplne predstavené štúdiom Cyrila Rheimsa, ktorý ho pokladá za neoddeliteľnú súčasť: platforma tak funguje ako podlaha, skladovací hrudník, ale aj ako miesto na sedenie pri stole pri stole. na úpätí postele. Tvárou v tvár tejto obrovskej platforme stojí kuchyňa, jednoduchá, ale veľmi funkčná. Cyril Rheims si predstavoval dlhú pracovnú plochu, pod ktorou môže Nicolas vďaka početným úložným skriňam posúvať chladničku, umývačku riadu, práčku a kuchynské potreby. Pokiaľ ide o farby, architekt sa rozhodol pre paletu bielych zmiešanú s drevom. Ten prináša útulný dotyk tejto ultra minimalistickej výzdoby bez narušenia súčasného ducha miesta.

Dizajn a minimalistická kúpeľňa


pred : Väčšina malých mestských obydlí navrhnutých v minulom storočí má nepravidelné a nepredvídateľné priestory. To je prípad Nicolasovho štúdia, v ktorom je kúpeľňa znížená na malý uhol, druh chodby končiacej na malej ploche niekoľkých metrov štvorcových. Táto výzva je obrovská pre Cyrila Rheimsa, ktorý sa musí vysporiadať s týmto nekonvenčným formátom!
po : Po zvážení kladov a záporov sa architekt konečne rozhodol pre veľkú kúpeľňu so sprchou, ktorá je zavesená na záchode. Úložný priestor a márnosť sa nakoniec uskutočnia v zostávajúcom priestore pozdĺž steny. S cieľom šetriť priestor sa Cyril Rheims stále rozhoduje, že bude mať kus nábytku na mieru, ktorý dokonale ladí s neobvyklými tvarmi miestnosti, a to bez obmedzovania obehu. Všetky prvky sú čierne, s výnimkou umývadla, ktoré posilňujú osobnosť tejto mini-kúpeľne. Pre kompenzáciu nedostatku vonkajšieho svetla sú svietidlá vybavené stmievačmi nastaviteľnými podľa priania majiteľa. Viac informácií na webovej stránke Cyril Rheims