Komentáre

Pred / Po: Rozšírenie domu o moderné rozšírenie

Pred / Po: Rozšírenie domu o moderné rozšírenie

Úspora miesta je jednou z večných úloh našej generácie. Jednotlivci dnes oceňujú krásne objemy, ktoré nechávajú obiehať svetlo a zároveň ponúkajú veľké obývacie izby. V tomto parížskom prímestskom dome nemali majitelia priestor a najmä izby v dostatočnom počte pre svoje deti. Výzdoba, datovaná a nevhodná pre rodinné želania, sa mala tiež preskúmať v celom rozsahu. Vyzývali preto architekta Ninona Josseta, aby zväčšil múry prostredníctvom nádherného rozšírenia súčasného štýlu. Dešifrovanie. pred : Tento pekný prímestský dom má všetky výhody rodinného ubytovania: krásne obývacie izby, dve spálne, kompletný suterén ... Avšak rodina, ktorá vyrástla, jej členovia v skutočnosti nenájdu svoje miesto v 133 m2 bývania. Sen majiteľov? Použite suterén na jeho premenu na spálňu s kúpeľňou a práčovňou, čo by im umožnilo premeniť priestor na prízemí na obývačku. Vyzývajú preto architekta Ninona Josseta, aby im ponúkol riešenie obnovy: po prvej návšteve si mladá žena všimne niekoľko nedostatkov. Pozemok susediaci s domom je veľmi strmý a nemôže zniesť stav v štáte; musí sa preto vyrovnať, aby sa vytvoril dostatočne veľký povrch, ktorý bude slúžiť ako základ pre budúce rozšírenie. Druhý problém je estetický: vlastníci skutočne chcú rozšírenie súčasného štýlu, ktoré nie je v súlade s klasickou architektúrou domu. Je nevyhnutné, aby sa budúca stavba integrovala s ubytovaním bez toho, aby vyvolala dojem, že bola pridaná po prúde.
Projekt : Po niekoľkých týždňoch štúdia a nákresov ponúka Ninon Josset majiteľom nový plán domu vrátane kompletnej transformácie suterénu. Ten sa zväčší pomocou predĺženia umiestneného v jeho predĺžení. Architekt sa rozhodol využiť celú plochu tejto novej stavby predstavením krásnej terasy umiestnenej nad ňou. Exteriéry domu sú tiež kompletne zrekonštruované, s vonkajším dreveným schodiskom spájajúcim prízemie so suterénom a druhou terasou s výhľadom do záhrady.
po : Nový dom nadobudol oveľa modernejší vzhľad vďaka renovácii exteriérov, ktoré sú teraz harmonizované s rozšírením suterénu. Dlaždice zmizli v prospech oveľa modernejšej hliníkovej strechy. Tradičné rolety boli tiež nahradené vstavanými roletami, ktoré viac zodpovedajú novému štýlu domu. V suteréne sú vytvorené tri krásne spálne, kúpeľňa a práčovňa, ktorá uvoľňuje priestor na prízemí, kde sa teraz nachádza kuchyňa, obývacia izba, jedáleň a kancelária. medziposchodie. Po roku práce sa celková plocha domu zvýšila z 133 m2 na 361 m2: plocha sa takmer strojnásobila na pôžitok rodiny!

Zaostrené na vonku

Silnou stránkou tejto obnovy je nepochybne exteriér, ktorý ťažil zo skutočného faceliftu. Namiesto starej verandy a strmej neprístupnej záhrady teraz rodina využíva dve krásne terasy: jednu umiestnenú na prvom poschodí, orientovanú do obývacej izby a druhú v rozšírení spální. Medzi každým stĺpom terasy sú pripevnené kovové chrániče tela, ktoré zodpovedajú súčasnému duchu s minerálnym povrchom. Na zemi architekt uprednostňoval drevo pre jeho teplo a súčasné línie. Pokiaľ ide o farby, po dohode s majiteľmi bola vybraná paleta šedej, od kamienkovej šedej po antracit. tieto tóny sa nachádzajú vo vnútri domu na nábytku, určitých kovových prvkoch a v kuchyni.

Na dekor fúka vietor modernosti!

Výzdoba zostala „vo vlastnej šťave“ a nezodpovedala želaniam rodiny. Starú, zastaranú a neatraktívnu miestnosť pre potraviny teraz nahrádza krásna obývacia izba v katedrále. Aby sa dosiahol tento výsledok, Ninon Josset sa rozhodol prelomiť staré poschodie, ktoré oddeľovalo prízemie od podkrovia. Využitím výšky strechy mladá žena znásobuje objemy a do obývacej izby vnáša krásny pocit priestoru. Pokiaľ ide o dekoráciu, hviezda je ponechaná na materiáloch: drevené trámy a pevná parketová podlaha dávajú miestnosti charakter, zatiaľ čo pôsobivo pôsobivo pôsobia! Neutrálne tóny sú šikovne umocnené nádychom čerešňovej červenej, ktorá dodáva pepsu a modernite celý pobyt.