Komentáre

Pred / Po: Vyčistite a zmodernizujte malú kuchyňu od 70. rokov

Pred / Po: Vyčistite a zmodernizujte malú kuchyňu od 70. rokov

Kuchyňa a kúpeľňa sú najdrahšími položkami z hľadiska renovácie interiéru, mnohé apartmány sú stále vybavené príslušenstvom zo 60. a 70. rokov. To je prípad tohto parížskeho biotopu, ktorý je vybavený kuchyňou. príjemný povrch, ale tmavý a málo funkčný. Nachádza sa vo výklenku otvorenej obývacej izby a je skrytá za impozantným barovým plánom, ktorý bráni inštalácii televízneho stojana a knižnice v obývacej izbe. Majitelia preto vyzvali architektov SieMatic, špecialistu na kuchyne, ktorý sa špecializuje na špičkový nábytok na mieru, aby prehodnotili jeho rozmiestnenie a dotiahli súčasnosť do celku. Úspešná stávka pre Claru Pereiru, architekta zodpovedného za projekt, ktorý vedel, ako obnoviť čistotu tohto malého priestoru a šikovne skryť nevzhľadné prvky.

Nepoškvrnená kuchyňa


pred : Kuchyňa otvorená do obývacej izby odhaľuje tmavo zelené obklady stien, rovnako ako staromódny nábytok a nevzhľadné prvky (nádoba na odpadky a elektrický panel). Pokiaľ ide o farby, miestnosť vykazuje nedostatok vizuálnej koherencie, ktorý je výsledkom mnohých farieb prítomných v miestnosti. Taktiež by sa malo skontrolovať usporiadanie: uložený barový plán je v porovnaní s povrchom kuchyne neprimeraný. Cedernier zároveň zasahuje do obývacej izby, čím bráni inštalácii priestoru TV / knižnice.
po : Clara Pereira sa rozhodla pre odstránenie baru a predĺženie jednej z dvoch stien, aby sa ušetril priestor venovaný úložisku na strane obývacej izby a obývacej izby. Poloha elektromera EDF sa zmenila a sklz odpadu sa zapojil, aby sa vytvoril priestor pre čistý a harmonický celok. Farby zmizli v prospech bielej, prerušované niekoľkými dotykmi svetlo šedej.

Odstránenie dverí na vyplnenie voľného priestoru


pred : Prístup do kuchyne je cez dvere vedúce priamo do chodby, veľmi málo využívané, pretože kuchyňa je otvorená do obývacej izby. Tento dvojitý vstup, úplne nevyužitý, predstavuje výraznú stratu priestoru. po : Dvere, ktoré umožňovali prístup do kuchyne od vchodu, boli zatvorené. Voľné miesto sa teraz používa na integráciu skrytej chladničky do skrinky, ako aj skriniek na uloženie riadu.

Špičkové materiály


pred : Kuchyňa nemá osobitný štýl a zostáva zariadená veľmi klasickým spôsobom. Chýba mu skladovanie a dostatočné osvetlenie. po : Majitelia si vybrali model SieMatic bez úchytiek, laminát S2K v bielej farbe lotosu. Vďaka kuchynským rukám a základniam z nehrdzavejúcej ocele, integrovanému osvetleniu LED pod vysokými jednotkami, lakovaným skleneným odrazom a keramickej pracovnej doske podobnej betónu je nová kuchyňa úplne v súlade s dobami. Zmes Zen a súčasných štýlov dokonale ladí s nepoškvrnenou atmosférou bytu, ktorý sa teraz kúpa v prirodzenom svetle, desaťnásobne zvýšená belosťou stien a nábytku. www.siematic.fr